Training tradițional vs. eLearning

Training tradițional vs. eLearning

Training-ul tradițional lasă, din ce în ce mai mult, loc noilor stiluri de învățare. E-learning-ul pare să câștige teren în această arenă. Este noua abordare și ține pasul cu noile tendințe în tehnologie.

Există însă tradiționala reticență la schimbare. Pe lângă tradiționaliștii care consideră că nu merită să încerci ceva nou, atâta timp cât lucrurile funcționează de ani de zile într-o anumită manieră, există și pionierii care abordează noile tendințe cu entuziasm și încredere.

Așadar, importantă este schimbarea mindset-ului. Iar această schimbare și digitalizare a perspectivei trebuie să aibă la bază elemente concrete. Ca în orice abordare de business, mindset-ul este cel care determină acțiunea.

Motivul #1: eLearning oferă cel mai mare ROI

Motivul #2: pentru că suntem digitalizați

Motivul #3: când se produce schimbarea, ține cont de obiective. Claritatea viziunii reprezintă cel mai important aspect privind ceea ce vrei să obții de la programul de training. Pe lângă informație, vei economisi timp și resurse financiare importante și vei oferi acces unui număr mai mare de angajați, crescând și nivelul lor de satisfacție.

E important în efectuarea tranziției, să ții cont de punctul din care pleci și cel în care vrei să ajungi. Transparența va susține acceptarea demersului

Motivul #4: indiferent de motiv și metoda de schimbare, ia mereu în considerare oamenii! Transmite informația, prezintă strategia, aliniază părerile și implementează! Niciun plan, tradițional sau revoluționar, nu va putea fi pus în aplicare dacă echipa nu aderă la el.

Motivul #5: eLearning-ul poate fi cu ușurință înglobat în strategiile de HR și L&D. Pentru a face integrarea, este necesar să ai mereu în perspectivă „poza mare”. Strategia de eLearning ar trebui să urmeze coerența organizațională, alinierea tuturor departamentelor, abordarea unitară a tuturor celor implicați și dezvoltarea unei culturi organizaționale bazate pe dezvoltare.

În acest context, este important să menționăm că eLearning-ul este o activitate care nu se desfășoara singură. Nevoile eLearning-ului trebuie să îmbrace o arie mult mai extinsă a zonei de learning&development, având la bază platforma de LMS. Împărtășirea informațiilor, rezultatelor și chiar introducerea unui elemente de socializare, reprezintă o modalitate de integrare a noilor abordări de învățare în cadrul companiei.

Motivul #6: Strategia înaintea tehnologiei. Cel mai important aspect în acest sens, este să iei în considerare și să îți creezi strategia ținând cont de toate oportunitățile oferite de sistemul de eLearning.

Organizațiile nu își permit să nu folosească eLearning-ul și beneficiile tehnologiei în învățare. Este un sistem care și-a dovedit deja competența și forța motivațională, cu impact asupra productivității. Bineînțeles, înainte de implementarea eLearning-ului în organizație este important să îi cunoști beneficiile și modul de implementare. Dar, mai devreme sau mai târziu, organizațiile medii și mari vor trebui să recunoască forța acestei unelte.

Dacă vrei să vezi cum arată un curs e-learning, trimite un e-mail la adresa [email protected] .