Personalizarea unei platforme LMS

Personalizarea unei platforme LMS

“Make it simple, but no simpler.”

Albert Einstein

Rolul principal al personalizării este de a spori experiența utilizatorilor în mediul online, furnizând conținut și funcționalitate în funcție de nevoi și interese.

Personalizarea poate furniza sau sublinia anumite informații, restrânge sau permite accesul la anumite instrumente sau poate simplifica anumite operațiuni pe care utilizatorul le operează în mediul online.

Personalizarea unei platforme LMS este esențială. Datorită sistemului modular, în Totara LMS acest lucru se realizează ușor, flexibilitatea sistemului oferind libertate de alegere, iar arhitectura acestuia oferind stabilitate și coerentă.

Care este aportul personalizării ?

  • Personalizarea unei Platforme LMS înseamnă mai mult decât înserarea unui logo. La nivel vizual personalizarea platformei întărește imaginea și brandul companiei. Cu ajutorul designerului se poate reda un design atractiv și funcțional, bazat pe look and feel-ul companiei.
  • Crearea unei lumi virtuale personalizate sporește consistența conținutului pe care îl expui, mai ales când personalizarea se realizează și la nivelul rolurilor din sistem. Ce conținuturi crezi că va accesa cu regularitate un trainer? Ce conținuturi va accesa un cursant? Personalizarea oferă accesul rapid la informațiile de care fiecare grup are nevoie.
  • Pentru ca un utilizator să acceseze anumite informații trebuie să realizeze niște acțiuni. Care sunt pașii? Când se consideră un proces finalizat? La fel ca traseul autobuzelor din Londra, The Red Route, personalizarea aduce claritate și eficientă în utilizarea sistemului, oferind calea cea mai simplă de acces.
  • Personalizarea unei platforme, așa cum este Totara LMS, se realizează atât la nivel de interfață, design și interacțiune, cât și la nivelul de colectare a datelor. Sistemul performant din Totara LMS permite configurarea raportării în funcție de nevoile și interesele tale, sporind eficiența administrării.

Este adevărat, personalizarea impune costuri mai mari de interacțiune. Dezvoltatorii trebuie să aibă timp să configureze sistemul astfel încât să funcționeze într-un mod optim și să răspunde nevoilor și intereselor grupului țintă. Dar personalizarea este o investiție pe termen lung, care crește gradul de satisfacție al utilizatorilor, amplificând experiența pozitivă a acestuia într-un spațiu de învățare online.