Microlearning

Microlearning

Trendurile din ultimii cinci ani din elearning arată că microlearning-ul este o soluție în continuă creștere, pe care companiile o adoptă în programele lor de training. De ce există tendința pentru această opțiune?

  1. Pentru că informațiile se schimbă cu rapiditate și procesul de informare devine dificil.
  2. Pentru a le oferi cursanților flexibilitate, aceștia putând accesa noul conținutul oricând și de oriunde.
  3. Pentru a se adapta noilor tendințe din tehnologie, conținutul rulând perfect pe orice dispozitiv.
De ce răspunde microlearning-ul la aceste nevoi? 

Pentru că microlearning-ul este un proces care se bazează pe momente de învățare scurte, axat pe performanță și învățare mobilă. Cum informația este la îndemână la orice pas, microlearning-ul reușește să angajeze activ oamenii în învățare, sporind atât performanța lor cât și a companiei.

Care sunt caracteristicile microlearning-ului? 

Concizia: Microlearning-ul este o expunere scurtă, de câteva minute (nu are o durată exactă)

Granularitatea: Microlearning-ul transpune în online un singur concept, o singură idee

Varietatea: Conținutul microlearning-ul poate fi redat în variate forme de prezentare (text, joc, film, quiz etc.)

Implementarea microlearning-ului în companii are numeroase avantaje:

  • Rezultate rapide – Oamenii acumulează mai rapid părţile mai mici de informaţie, micșorând substanţial gradul de apariţie a lacunelor în procesul de învăţare.
  • Satisfacţie imediată – Prin microlearning este mult mai uşor ca utilizatorii să finalizeze cu succes o intervenţie mai mică de învăţare, mai ales că de multe ori nu pot aloca mult timp
  • Big data – Prin microlearning fiecare moment de învăţare generează date despre angajaţii tăi: cum au evoluat, în cât timp, ce au ales să parcurgă în mod voluntar etc.
  • Căutare rapidă – Reduce timpul de căutare a resurselor. Prin microlearning modulele sunt mult mai uşor de găsit, informaţia devenind imediat aplicabilă.
  • Personalizare – Microlearning-ul oferă fiecărui angajat exact acea bucată de informaţie de care are nevoie, în momentul în care are nevoie, răspunzând într-o mai mare măsură intereselor şi preferinţelor sale.

Pe lângă toate aceste aspecte, marele avantaj al microlearning-ului este contribuţia pe care o are în schimbarea comportamentelor. Oamenii vor să înveţe, au timp şi acordă atenţie, pentru că microlearning-ul le oferă o alternativă eficientă, rapidă şi uşoară de învăţare.