LMS & Dezvoltarea companiei

LMS & Dezvoltarea companiei

Angajații pregătiți și cu abilități dezvoltate de cele mai multe ori se reflectă în productivitate, profitabilitate și un turnover redus. Un studiu recent realizat în cadrul IBM, a relevat faptul că 42% din angajați părăsesc compania în primul an dacă nu primesc un training performant și eficient, comparativ cu doar 11% în cazul celor care beneficiază de un training superior și de programe de dezvoltare.

Luând în considerare aceste aspecte, cum pot gestiona companiile, mai ales cele foarte mari, nevoile de training pentru un număr foarte mare de angajați? Un sistem de LMS (Learning Management System) este răspunsul! LMS este un software care permite: administrarea, arhivarea, documentare, livrarea, urmărirea și raportarea cursurilor și programelor de training în format electronic! Cu cât compania este mai mare, cu atât aceste lucruri devin mai dificil de gestionat și tocmai de aceea, programele de tip LMS sunt din ce în ce mai utilizate pentru a asigura și a susține dezvoltarea profesională continuă.

Indiferent de industria în care activează o companie cu un număr foarte mare de angajați, o platformă LMS poate fi o cale puternică de transmitere și gestionare a elementelor de training. Câteva aspecte privind impactul LMS asupra dezvoltării companiei sunt legate de:

  • crește nivelul de reținere a informației
  • reducerea costurilor
  • raportare clară privind dezvoltarea și planul de training urmat de fiecare angajat
  • eficacitate mare
  • informații mereu updatate, cu ușurință
  • integrarea rețelelor sociale și profesionale (facebook, linkedin)
  • crește nivelul calității relației angajat-client.

Dacă vrei să testezi eficiența unei platforme LMS sau ești curios cum arată un curs e-learning, trimite un e-mail la adresa [email protected] .