Cum să alegi programe de training online eficiente?

Cum să alegi programe de training online eficiente?

Studiile arată că nu doar un salariu competitiv și siguranța locului de muncă sunt factorii principali care îi determină pe angajați să opteze pentru o anumită companie sau să rămână pe termen lung în cadrul acesteia. Factorii non-financiari, precum dezvoltarea profesională și personală au o influență majoră în procesul decizional pe care fiecare angajat îl ia în calcul.

În acest context, când alegi un program de pregătire online, care sunt criteriile de selecție? Iată mai jos câteva repere:

  1. Stabilește nevoile, obiectivele și scopurile – E foarte important să cunoști oamenii cărora te adresezi. Care sunt interesele lor? Care sunt nevoile lor reale? Unde au nevoie de suport? Care e nivelul lor de pregătire? În funcție de aceste aspecte se pot stabili obiectivele și scopurile programului de training.
  1. Optează pentru un program adaptat, personalizat nevoilor tale – Sunt situații când sunt cumpărate cursuri „la kilogram” fără să se țină cont de nevoile specifice ale cursantului. Așadar, raportează totul la nevoile lui specifice în raport cu activitatea și cu dorințele lui de dezvoltare.
  1. Urmărește calitatea, nu cantitatea – Nu încerca să cuprinzi într-un curs de training online absolut tot conținutul dintr-un domeniu vast. Investește în calitatea resurselor!  Oferă simulări de procese reale, filme atractive, interactivitate ridicată, calitate grafică înaltă. Va raporta experiența online oferită cu alte soluții online pe care le acceseze și atunci își va da seama dacă îi oferi cursuri de calitate.
  1. Nu pierde din vedere motivația userilor – De ce ar parcurge un cursant întreg programul de training? Și dacă este obligat să îl facă, cât va reține din el? Oferă-i libertate de alegere, contextualizează învățarea, lasă-l să exploreze, optează pentru un sistem de training gamificat, implică-l emoțional în curs, astfel încât să nu perceapă învățarea ca o corvoadă.
  1. Optează pentru un program care asigură suport pe tot parcursul cursului – Fie că vorbim de suport tehnic, indicații de navigare sau feedback pentru finalizare task-urilor din curs, userii au nevoie de îndrumare pe toată durata sesiunii de pregătire online.
  1. Alege un conținut în care sunt integrate principiile de învățare online

Cu cât programul de training ales îndeplinește mai multe aspecte din cele menționate, cu atât el este mai eficient pentru cursanți și companie.