Avantajele cursurilor e-Learning personalizate

Avantajele cursurilor e-Learning personalizate

Alegerea unui curs e-learning dintr-un catalog de cursuri predefenite pare deseori cea mai ieftină și convenabilă soluție. Dar te-ai gândit pe termen lung ce avantaje pot aduce cursurile e-learning personalizate?

1. Scenariile și exemplele sunt personalizate în funcție de specificul activității. Prin crearea unor experiențe de învățare care oglindesc zona din care vin angajații, ei vor fi mult mai implicați și implicit mai motivați să învețe. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că aceste cursuri oferă posibilitatea angajaților de a practica, de a lua decizii și de a face greșeli într-un mediu sigur.

2. Cursurile se identifică cu brandul și imaginea companiei. Odată cu dezvoltarea cursurilor, ai posibilitatea de a proiecta fiecare aspect, de la început până la sfârșit. Prin urmare, fiecare pagina, fiecare text și fiecare grafic folosit va fi în linie cu imaginea și brand-ul companiei și va fi o reprezentare corectă a culturii și stilului organizației.

3. Costuri mai mici, pe termen lung. Principalul avantaj al acestor cursuri reprezintă faptul că nu mai este nevoie să aloci buget pentru licențe sau taxe de abonament lunare. Singurul cost va fi cel inițial, de dezvoltare, care, deși pare mai mare decât o licență, pe termen lung se dovedește a fi o investiție mai eficientă și din punct de vedere al costurilor.

4. Actualizări rapide, directe și convenabile. Cursurile e-learning personalizate îți permit să actualizezi conținutul oricând este necesar. Este foarte util, mai ales companiilor care fac actualizări sau modificări în mod frecvent. ( de exemplu, proceduri sau descrieri de produs). Anumiți furnizori, cum este și cazul Nosco Learning oferă acest serviciu gratuit, timp de un an de zile.

5. Dezvoltarea cursului ca și instrument de evaluare. Două dintre cele mai importante componente ale oricărui curs eLearning sunt evaluarea și feedback-ul. Acestea îți permit să vezi dacă obiectivele au fost îndeplinite sau dacă sunt necesare anumite îmbunătățiri. De exemplu, poți crea un curs cu scopul de a evalua cunoștințele sau aptitudinile angajaților tăi.

Acestea sunt doar câteva din avantaje, însă cel mai important lucru este faptul că acest tip de cursuri va răspunde nevoilor și obiectivelor specifice de training.

Dacă vrei să vezi cum arată un curs personalizat, trimite un e-mail la adresa [email protected]